Communicatie zonder code

We begonnen onze seizoensopener met het intrappen van een deur die al een tijdje open staat: communicatie vindt steeds meer plaats online en dat gaat alleen nog maar meer worden.

Als communicatieprofessionals hebben we steeds meer instrumenten om ons verhaal online te vertellen, te ontwerpen en te verspreiden. En dat zonder de noodzaak tot coderen. Eén van onze eigen leden verovert momenteel de wereld met zo’n tool: Instant Magazine.

Waar Instant Magazine begon als platform voor de creatie van online magazines, wordt het nu ook ingezet voor het produceren van brochures, white papers, jaarverslagen, personeelsbladen, noem maar op.

Waar Instant Magazine bezig is met de ‘voorkant’ van online communicatie, richt een andere snelgroeiende Alkmaarse speler zich op de ‘achterkant’, Betty Blocks. Betty Blocks is ’s werelds eerste platform waar je zonder kennis van coderen zelf applicaties kunt bouwen.

Na de Algemene Leden Vergadering vertelden zowel Instant Magazine als Betty Blocks op 18 september hun verhaal. Waar staan we? Maar vooral, waar gaan we naartoe in de ‘No Code Era’?